Kannelmäen Voimistelijat ry

Huh, mikä kevät – hallituksen mietteitä poikkeuksellisesta ajasta

Huh, mikä kevät – hallituksen mietteitä poikkeuksellisesta ajasta
24 touko

Sinä perjantaina 13.3. kaikki muuttui. Vielä aamulla oli epävarmaa, mitä viranomaisten linjaukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi tarkoittaisivat Kannelmäen Voimistelijoille. Kävimme hallituksessa asiasta keskustelua sähköpostilla koko päivän. Voitaisiinko kuitenkin jatkaa jumppia, mitä jos vain aikuisten kausi jatkuisi vai pitäisikö sittenkin perua tunnit, mutta miten pitkäksi aikaa?

Täydellisessä epävarmuudessa tulevasta on haastavaa tehdä päätöksiä. Huoli jäsenten ja ohjaajien terveydestä oli suuri, joten lopulta oli itsestään selvää, että tunnit peruttaisiin. Näytöstä ei tarvinnut itse perua, koska Kanneltalo perui kaikki tapahtumansa kevään ajalta.

Hallituksen kokousta oltiin järjestämässä Kavo-salille 24.3., kunnes edellisen päivän iltana totesimme, että edes osa hallituksen jäsenistä ei voi olla fyysisesti läsnä samassa tilassa, vaikka Kavo-salissa tilaa olisi ollutkin kunnon turvaväleille. Alle vuorokaudessa hallituksen puheenjohtaja Tuuli pisti pystyyn Teams-yhteyden ja muutamien pienten teknisten haasteiden jälkeen etäkokous alkoi. Kokoonnuimme sekä Teamsissa että sähköpostitse kahden kuukauden aikana yhteensä 10 kertaa. Toukokuun kokouksen järjestimme osittain livenä ja osittain etänä.

Asialistalla oli lähinnä ikäviä ja vaikeita asioita. Tuntien peruminen, ohjaajien lomautus, kevätkokouksen siirto, miinukselle menevä talous, huoli jäsentemme liikkumisen vähenemisestä. Meillä oli paljon pähkäiltävää siinä, miten hyvitämme jäsenillemme kesken jääneen kauden ilman, että talous menee liian huonolle tolalle. Ymmärrystä on ollut puolin ja toisin: ymmärrämme jäsentemme oman talouden haasteita ja te ihanat jäsenet olette lähettäneet meille paljon tsemppiviestejä, kiitos niistä! (Lue lisää syksyn hyvityksistä jäsentiedotteesta >>)

On tehty laskelmia, avustushakemuksia, vuokranalennuspyyntöjä. On suunniteltu, mietitty, perusteltu, pohdittu. On järjestetty online-tunteja yhteistyössä ja omin voimin, aikuisille ja lapsille. Kaikessa hallituksella on aina ollut mielessä te jäsenet, miten me säilytämme teidän luottamuksenne. Olettehan te vielä jäseniä syksyllä ja sen jälkeenkin? Korona ei ole vienyt tahtotilaamme. Haluamme järjestää teille liikunnan iloa hyvässä seurassa nyt ja tulevaisuudessa.

Kokoontumisrajoituksia puretaan ja pääsemme järjestämään kesäkauden. Sen järjestelemisessä on riittänyt pohdittavaa, kun olemme varmistaneet tuntien turvallisuuden. Hallituksen kokousten kestossa alle kolme tuntia on harvinaisuus.

Kesäkauden jälkeen on syyskauden vuoro. Millainen siitä tulee, sitä ei kukaan vielä tiedä.

Voimia kaikille jäsenillemme, nähdään tunneilla – joko verkon kautta tai livenä!

Toivottaa Kannelmäen Voimistelijoiden hallitus:

Puheenjohtaja Tuuli Miettinen (kuvassa toinen vasemmalta)
varapuheenjohtaja Jonna Kauranen (kuvassa ensimmäinen vasemmalta)
Riikka Hopiavaara (kokouksessa mukana etäyhteydellä)
Kati Kauravaara (kuvassa ensimmäinen oikealla)
Sari Patanen (kuvassa toinen oikealta)
Manti Röynä (kuvassa kolmas oikealta)
Arja Siltanen (kokouksessa mukana etäyhteydellä)
Kuvassa on myös Kirsi Salasuo, joka on palaamassa toiminnanjohtajaksi elokuussa.