Kannelmäen Voimistelijat

TOIMINTAMALLI EPÄASIALLISEN KÄYTTÄYTYMISEN EHKÄISEMISEKSI JA SIIHEN PUUTTUMISEKSI

Jos kohtaat epäasiallista käytöstä seurassamme – kerro siitä mahdollisimman pian.

Kannelmäen Voimistelijat ry haluaa olla jokaiselle avoin ja turvallinen toimintaympäristö harrastaa. Kaikki seuran toimijat ja ohjaajat ovat sitoutuneet Voimisteluliiton eettisiin periaatteisiin ja Olympiakomitean Reilu Peli -periaatteisiin.

Mikäli lapsesi tai itse kohtaat epäasiallista käytöstä toiminnassamme, olethan ensisijaisesti yhteydessä lapsesi tai omaan ohjaajaan. Lasten ohjaajien yhteystiedot saat aloituskirjeestä ja / tai kausisuunnitelmasta.

Voit olla yhteydessä myös seuran toimistoon: toiminnanjohtaja Kirsi Salasuo puh 050 505 1578 sposti: info (a) kannelmaenvoimistelijat.fi tai puheenjohtajaan: Pauliina Kujansuu sposti: puheenjohtaja (a) kannelmaenvoimistelijat.fi

Voit myös nimettömänä kertoa ”palautelomakkeen” kautta https://www.kannelmaenvoimistelijat.fi/palaute/ . Kerrothan viestissä mahdollisimman tarkan kuvauksen tapahtumasta. Huomioithan, että selvittäminen on hankalampaa, jos ilmoitus on ollut anonyymi eikä meillä ole ilmoittajan yhteystietoja. Mikäli siis haluat, että asia pystytään käsittelemään loppuun asti, niin laitathan mukaan yhteystietosi.

Tarvittaessa voit hyödyntää Väestöliiton “Et ole yksin” -palveluita. Sivustolta löytyy tietoa, miten toimia, sekä chat – ja puhelinpalveluita. Sivuille pääset täältä!

VASTUULLISUUSOHJELMA

Kannelmäen Voimistelijoiden  lasten  ja aikuisten toiminta on saanut Olympiakomitean Tähtiseura-laatutunnuksen. Seura on sitoutunut urheiluyhteisön ja Voimisteluliiton vastuullisuusohjelmaan, jonka osatekijöitä ovat hyvä hallinto, turvallinen toimintaympäristö, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, ympäristö ja ilmasto sekä antidoping.

HYVÄ HALLINTO

Seuran hallitus ja toimijat sitoutuvat Olympiakomitean Reilun pelin periaatteisiin ja Voimisteluliiton eettisiin periaatteisiin.  Hallituksen jäsenet suorittavat myös Seuran hyvä hallinto-kurssin.

Jokaisesta työntekijästä pidetään huolta ja hoidetaan lakisääteiset työnantajavelvoitteet.

Toimintatavat ja toimijoiden roolit on kirjattu toimintakäsikirjaan.

Seuran hallitus pitää ajantasalla seuran sääntöjä ja puheenjohtaja tekee mahdolliset muutokset yhdistysrekisteriin tarvittaessa.

TURVALLINEN TOIMINTAYMPÄRISTÖ

Seuran lasten ja nuorten tunneilla ohjaaja tekee yhdessä osallistujien kanssa pelisäännöt. Pelisääntöjä noudattamalla jokainen osallistuja tietää, että miten tunneilla toimitaan.

Ohjaajille järjestetään 1-2 kertaa vuodessa tapaamisia, joissa käydään läpi lasten oikeudet, turvataitoja ja ohjaajan vastuut. Nämä asiat on myös kirjattu toimintakäsikirjaan.  Seuran ohjaajia ja toimijoita myös koulutetaan esim. Voimisteluliiton ja ESLU:n koulutuksissa.

Seurassa toisen omaa tilaa kunnioitetaan ja kaikki hyväksytään mukaan omana itsenään. Seurassa ei hyväksytä minkäänlaista kiusaamista tai epäasiallista käytöstä ja siksi jokainen ohjaaja ja toimija on käynyt tutustumassa Väestöliiton Et ole yksin -palveluun. Mikäli epäasiallista käytöstä kuitenkin tapahtuu ensisijaisesti voi olla yhteydessä omaan ohjaajaan. Jos tämä ei ole mahdollista, niin yhteys seuran hallituksen jäseniin tai toimistolle. Väestöliiton Et ole yksin -palvelussa asioista voi keskustella anonyymisti. 

YHDENVERTAISUUS JA TASA-ARVO

Kaikki ovat tervetulleita seuraan tausta tai tulotasosta riippumatta. Pyrimme pitämään osallistumismaksut kohtuullisina, jotta taloudellinen puoli ei rajaa pois harrastusmahdollisuutta. Järjestämme tunteja omalla salilla ja lähikouluilla, jotta tunneille olisi helppo tulla.

Myönnämme myös harrastetukia henkilöille, joiden taloudellinen tilanne saattaa estää harrastuksen aloittamisen tai jatkumisen. Tukea voi hakea kuka tahansa ja ne käsitellään nimettöminä hallituksen kokouksessa. Päätöksestä ilmoitetaan sähköpostitse.

YMPÄRISTÖ JA ILMASTO

Seuran tunnit pyritään pitämään lähikouluilla, Kaarelan jäähallissa ja Pirkkolan uimahallissa. Paikalle kannustetaan tulemaan joko kävellen tai pyörällä.

Kesäleireillä ja lasten tunneilla käytetään kierrätysmateriaaleja. Mahdollisuuksien mukaan myös välineitä kierrätetään tai ostetaan kierrätyksestä.

Esiintymisasuja huolletaan ja säilytetään siisteissä laatikoissa ja niitä käytetään vuodesta toiseen. Uusia esiintymisasuja ostetaan vain tarvittaessa.

ANTIDOPING

Seura on sitoutunut noudattamaan Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n vahvistamaa antidopingsäännöstöä, Kansainvälisen lajiliiton antidopingsäännöstöä, Suomen Antidoping toimikunta ADT ry:n sekä Kansainvälisen Olympiakomitean antidopingsäännöstöjä ja ne ovat kirjattu seuran sääntöihin.