Kannelmäen Voimistelijat

Tuntikuvausten tarkoituksena on helpottaa itselle sopivan tunnin löytämistä. Parhaiten sopivimman tunnin löytää, kun käy rohkeasti kokeilemassa erilaisia itseä kiinnostavia tunteja. Voit käydä kokeilemassa tuntia maksutta ennen osallistumispäätöksen tekemistä.

  • Jumppatunnit
  • Kehon ja mielen hyvinvointi
  • Tanssilliset tunnit
  • Vesiliikunta

Koodien selitykset

Tunnin rasittavuustaso:

  • A = kevyt
  • B = keskitaso
  • C = raskas

Tunnin taitotaso:

  • 1 = helppo, yksinkertaiset askeleet
  • 2 = keskitasoinen, jonkin verran askelsarjoja
  • 3 = haastava, edistyneet askelsarjat

Jumppatunnit

Jokaisen jumppa B1/2
Jokaisen jumppa on tehokas musiikin tahtiin toteutettava ryhmäliikuntatunti, joka lisää liikkuvuutta, kohottaa lihas- kuin kestävyyskuntoa monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti. Tunneilla tehdään lämmittelyn jälkeen aerobisia harjoitteita, monipuolisia lihaskunto-, tasapaino- ja kehonhallintaharjoituksia sekä liikkuvuus- ja venyttelyliikkeitä. Tule hakemaan tunneilta mielen virkistystä ja energiaa arjessa jaksamiseen!
Kahvakuula B/C1
Tehokas tunti, joka kehittää kehon hallintaa ja vaatii monien eri lihasten työskentelyä samanaikaisesti. Tunnilla harjoitetaan tasapainoa, lihaskuntoa, koordinaatiota, liikkuvuutta ja sydän- ja verenkiertoelimistöä. Tunnilla ei ole vaikeita askelsarjoja tai koreografioita. Tunti aloitetaan kuulan kanssa tehtävillä tekniikkaa opettavilla lämmittelyliikkeillä ja treenin jälkeen jäähdytellään ja venytellään. Tunnille kannattaa ottaa oma kahvakuula mukaan. Seuralta löytyy muutama lainakuula, joiden avulla pääset kokeilemaan eripainoisia kuulia.
Kevennetty jumppa A1
Kevennetty jumppa on perusjumppaa tehokkaasti, mutta rauhalliseen tempoon. Tunti lisää liikkuvuutta, kohottaa lihas- kuin kestävyyskuntoa monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti. Tunneilla tehdään lämmittelyn jälkeen monipuolisia lihaskunto-, tasapaino- ja kehonhallintaharjoituksia sekä liikkuvuus- ja venyttelyliikkeitä. Tule hakemaan tunneilta mielen virkistystä ja energiaa arjessa jaksamiseen!
Sporttijumppa C1/2
Kehoa rasittavasti ja haastavasti kuormittavaa jumppaa, .jossa on jonkin verran askellusta. Tunti lisää liikkuvuutta, kohottaa lihas- kuin kestävyyskuntoa monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti. Tunneilla tehdään lämmittelyn jälkeen aerobisia harjoitteita, monipuolisia lihaskunto-, tasapaino- ja kehonhallintaharjoituksia sekä liikkuvuus- ja venyttelyliikkeitä. Tule hakemaan tunneilta mielen virkistystä ja energiaa arjessa jaksamiseen!
Teematunti kevät 2024
Teemat vaihtuvat kuukausittain.

- Tammikuu: kuntotanssi B2
Helppo koreografia ja mukaansatempaava musiikki. Tunti sisältää myös lihaskuntoa ylläpitäviä liikkeitä. Tunti sopii kaikille, jotka pitävät liikkumisesta musiikin tahtiin ja haluavat saada sykkeen nousemaan sekä hymyn huulille liikunnan kautta.

- Helmikuu: kehonhuolto A1

- Maaliskuu : venyttely ja rentoutus A1
Tunti tarjoaa pitkiä venytyksiä ja syviä hengityksiä, tunti on hidastempoinen – varaudu tunnille lämpimästi ja mukavasti pukeutuen.

- Huhtikuu avoinna

- Toukokuu: osallistujien kauden toiveteemat
Tehotreeni C1
Reipastahtisen alkulämmittelyn (ei askelsarjoja) jälkeen tunti sisältää koko kehoa rasittavia toiminnallisia lihaskuntoliikkeitä, jotka lisäävät ja ylläpitävät lihasvoimaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Tunnilla käytetään saatavilla olevia välineitä (salista riippuen esim. kahvakuula, käsipainot, painotangot, kuminauhat) sekä treenataan tehokkaasti oman kehon painon vastuksella. Tunnin aikana saattaa olla myös sykkeenkohotusjaksoja, jotka edistävät sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa. 

Kehon ja mielen hyvinvointi

Kehonhuolto A1
Jos etsit mielelle hengähdystaukoa arjen kiireistä, mutta haluat samalla harjoittaa kehoasi, ovat kehonhuoltotuntimme sinua varten. Tunnilla hyödynnetään erilaisia kehonhallinta- ja kehonhuoltotekniikoita ja tehdään rauhalliseen tahtiin monipuolisia hengitys-, liikkuvuus-, venyttely- ja rentoutusharjoituksia. Arjen toimissa tärkeät tukilihaksesi vahvistuvat, lihastasapainosi kehittyy ja kehosi ja mielesi rentoutuvat. Tule kokeilemaan ja oppimaan, miten rauhallisetkin harjoitteet voivat saada muutoksia aikaan.
Niska-selkä A1 
Yksipuolisesti kuormittava työ tai istumatyö saattavat altistaa niska-hartiaseudun tai selän vaivoille. Tällä tunnilla ammattitaitoiset ohjaajamme auttavat sinua lihastasapainon saavuttamisessa, lisäävät ymmärrystäsi oman kehosi toiminnasta sekä antavat vinkkejä arkeen. Tunnilla tehdään helppoja ja tehokkaita perusliikkeitä ja niiden variaatioita, jotka edistävät niska-hartiaseudun ja selän alueen hyvinvointia ja ehkäisevät tuki- ja liikuntaelimistön oireita.
Pilates B1
Pilates on Joseph Pilateksen kehittämä kehonhallintamenetelmä, jossa tähdätään kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tunnilla keskitytään tekemään liikkeet oikein niin, että vahvistetaan keskivartalon syviä lihaksia, opitaan hallitsemaan selkärangan keskiasentoa, ja kytketään hengitys liikkeiden tekemiseen.

Pilatestuntien tasot:
- Pilates perus- ja keskitaso
- Pilates keski- ja jatkotaso

Tanssi- ja tanssilliset tunnit

Dance Fusion (erityishintainen tunti 75 min) B3
Dance Fusion -tunneilla pääset nauttimaan tanssin riemusta ja uuden oppimisesta. Tunneilla tutustutaan eri tanssityyleihin, kuten show, lyrical jazz, nykytanssi, latin show, broadway ja katutanssit.

Tunti on tarkoitettu tanssia harrastaville tai harrastaneille aikuisille, jotka haluavat ylläpitää ja kehittää taitojaan. Tunnilla keskitytään tanssitekniikkaan, lattianpoikkisarjoihin ja tanssisarjoihin. Tanssisarjat ovat pitkiä ja tunnilla tanssitaan paljon. Vaikka tekeminen on tavoitteellista, ei hauskanpitoakaan unohdeta. Tanssisarjoista kootaan kauden lopuksi esitys seuran näytökseen.
LAVIS B1/2
LAVIS on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan yhdistämiseen. LAVISta tanssitaan yksin, joten paria ei tarvita. Tunnilla soi perinteinen suomalainen lavatanssimusiikki. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppaa, jenkkaa, rockia / jivea, cha chata, salsaa ja valssia. Tunnilla on mahdollista oppia eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella. Kuten lavatansseissa, LAVIS-tunnilla tanssitaan yleensä kaksi samaa tanssilajia peräkkäin.
Zumba Gold® B1/2
Zumba Gold® -tunnilla liikutaan latinolaisrytmien ja kansainvälisen musiikin tahdissa. Tunti on normaalia zumbaa rauhallisempi ja helpompi ja sopii siten hyvin iäkkäillekin henkilöille. Tunti on tanssillinen iloinen tunti, jossa hiki nousee otsalle ja hymy huulille.
Zumba® B1/2
Zumba® -tunnilla liikutaan latinolaisrytmien ja kansainvälisen musiikin tahdissa. Tunti on tanssillinen iloinen tunti, jossa hiki nousee otsalle ja hymy huulille.

Vesiliikunta

Vesijumppa (erityishintainen tunti) B1
Vesiliikunta on nivelystävällinen liikuntamuoto, jossa veden vastus ja välineet tuovat tehoa liikkumiseen. Tunnilla vahvistetaan lihaksia monipuolisten lihaskuntoliikkeiden avulla sekä kehitetään sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa.
Hydrobic (erityishintainen tunti) B/C2
Jos etsit Vesijumppaa rankempaa ja haastavampaa tuntia, kannattaa tulla Hydrobic-tunnille. Hydrobic sisältää vesijumppaa enemmän hyppyjä ja sykkeenkohotusta sekä vesijumpan liikkeitä vaativampia lihaskuntoliikkeitä.