Kannelmäen Voimistelijat

Tuntikuvausten tarkoituksena on helpottaa itselle sopivan tunnin löytämistä. Parhaiten sopivimman tunnin löytää, kun käy rohkeasti kokeilemassa erilaisia itseä kiinnostavia tunteja. Voit käydä kokeilemassa tuntia maksutta ennen osallistumispäätöksen tekemistä.

Koodien selitykset

Tunnin rasittavuustaso:

 • A = kevyt
 • B = keskitaso
 • C = raskas

Tunnin taitotaso:

 • 1 = helppo, yksinkertaiset askeleet
 • 2 = keskitasoinen, jonkin verran askelsarjoja
 • 3 = haastava, edistyneet askelsarjat

Huom! Kesäpilates löytyy pilateksen kohdalta, kesäjumppa perusjumppien kohdalta, kesätreeni koko kropan treenin kohdalta.

Kehonhuolto A1
Jos etsit mielelle hengähdystaukoa arjen kiireistä, mutta haluat samalla harjoittaa kehoasi, ovat kehonhuoltotuntimme sinua varten. Tunnilla hyödynnetään erilaisia kehonhallinta- ja kehonhuoltotekniikoita ja tehdään rauhalliseen tahtiin monipuolisia hengitys-, liikkuvuus-, venyttely- ja rentoutusharjoituksia. Arjen toimissa tärkeät tukilihaksesi vahvistuvat, lihastasapainosi kehittyy ja kehosi ja mielesi rentoutuvat. Tule kokeilemaan ja oppimaan, miten rauhallisetkin harjoitteet voivat saada muutoksia aikaan.

Niska-selkäjumppa A1 
Yksipuolisesti kuormittava työ tai istumatyö saattavat altistaa niska-hartiaseudun tai selän vaivoille. Tällä tunnilla ammattitaitoiset ohjaajamme auttavat sinua lihastasapainon saavuttamisessa, lisäävät ymmärrystäsi oman kehosi toiminnasta sekä antavat vinkkejä arkeen. Tunnilla tehdään helppoja ja tehokkaita perusliikkeitä ja niiden variaatioita, jotka edistävät niska-hartiaseudun ja selän alueen hyvinvointia ja ehkäisevät tuki- ja liikuntaelimistön oireita.

Pilates
Pilates on Joseph Pilateksen kehittämä kehonhallintamenetelmä, jossa tähdätään kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tunnilla keskitytään tekemään liikkeet oikein niin, että vahvistetaan keskivartalon syviä lihaksia, opitaan hallitsemaan selkärangan keskiasentoa, ja kytketään hengitys liikkeiden tekemiseen. Pilatestuntien tasot:

 • Pilates alkeet (taso 0): aloittelijoille
 • Pilates perustaso (taso 1): alkeet-tason hallitseville
 • Pilates keskitaso (taso 2): jonkin verran pilatesta harrastaneille
 • Pilates jatko (taso 3): edistyneempien harjoitustunti, joka on tarkoitettu jo pidempään harrastaneille
 • Kesäpilates: pilatestunti, joka sopii kaikille. Ohjaaja antaa liikkeistä eri tasoisia vaihtoehtoja.

Venyttely-rentoutus A1
Tämä palauttava tunti tuottaa hyvää oloa keholle ja mielelle sekä lisää vetreyttä ja joustavuutta lihaksiin ja liikkuvuutta niveliin. Venyttely-rentoutustunnilla keskitytään erityisesti monipuolisten venyttely- ja liikkuvuusliikkeiden tekemiseen. Tunti päättyy aina rentoutusharjoitukseen.

Dynaaminen flow jooga
Flow jooga sopii sinulle, joka haluat harjoittaa joogaa tai tutustua siihen. Yoga Flow -tunnin nimi tulee tavasta suorittaa liikkeet sujuvasti peräkkäin. Asanat eli joogan erilaiset asennot haetaan hengitystä seuraten ja yhdistetään erilaisiksi dynaamisiksi liikejatkumoiksi. Asentojen ylläpitäminen vaatii lihastyötä ja keskittymistä. Harjoitusten avulla syvät ja pinnalliset lihakset kehittyvät, lihasten venyvyys ja nivelten liikkuvuus lisääntyvät sekä tietoisuus omasta kehosta kasvaa.

Meidän Treeni -ryhmä (Yhteisöllistä liikkumista omassa Voimisteluseurassa) A-B1

Lisää hyvinvointia arkeen! Kauden aikana liikutaan sisällä sekä ulkona, mahdollisesti retkeilläänkin, jos sellaiseen on toivetta. Ryhmä on avoin kaikille ryhmäliikunnasta kiinnostuneille, ja mukaan voi liittyä missa tahansa vaihetta kautta. Ryhmään, kuten muillekkin viikkotunneillemme voi osallistua kerta- tai anytimekortilla. Suunnittelemme tapaamiskertojen sisällön yhdessä osallistujien kesken. Liikkumisen ohessa vaihdetaan ajatuksia ja kerrotaan kuulumisia. Ohjattuja kävelylenkkejä, kehonhuoltoa, lajikokeiluja, reipasta liikuntaa, mitä sinä toivoisit? Tule rohkeasti mukaan kokeilemaan ja ehdota sinulle mieluisaa tapaa liikkua.

Dance Fusion
Dance Fusion tunneilla pääset nauttimaan tanssin riemusta ja uuden oppimisesta. Valikoimassa on tanssitunteja niin ensikertalaisille, kuin jo pidempään tanssia harrastaneille. Tunneilla tutustutaan eri tanssityyleihin, kuten show, lyrical jazz, nykytanssi, latin show, broadway ja katutanssit. Dance Fusion -tuntien tasot:

• Dance Fusion alkeisjatko (B2)
• Dance Fusion jatko (B3)

Dance fusion alkeet
B1 isosalitunti 60 min.
Tämä tunti on tarkoitettu kaikille tanssista kiinnostuneille, vaikkei omaisi lainkaan aiempaa tanssikokemusta. Jos kaipaat energistä ja hikistä tuntia, tämä on se! Tunti koostuu alkulämmittelystä, lattianpoikki tehtävistä harjoituksista, helpohkosta koreografiasta ja loppuvenyttelyistä. Tunnilla tärkeintä on hyvä fiilis ja itsensä voittaminen. Tällä tunnilla etenemme rauhalliseen tahtiin pilke silmäkulmassa.

Dance fusion alkeisjatko B2 erityishintainen tunti 75 min.
Vaikka innostuisit tanssimisesta vasta aikuisena, tällä tunnilla opit uutta ja koet tanssin riemua samanhenkisessä seurassa. Tunti koostuu lämmittelyistä, lihaskuntoharjoitteista, ja lattianpoikkisarjoista ja tanssisarjojen harjoittelusta tekniikan harjoittamisen jäädessä vähemmäälle. Tanssisarjat ovat lyhyehköjä, ja niitä kerrataan paljon, mikä helpottaa koreografioiden niiden omaksumista. Tanssitaustasta on tunnilla hyötyä. Tunnilla ei harjoitella esitystä seuran näytöksiin, mutta halukkailla on mahdollisuus esiintymiseen.

Dance fusion jatko B3 erityishintainen tunti 75 min.
Tunti on tarkoitettu tanssia harrastaville tai harrastaneille aikuisille, jotka haluavat ylläpitää ja kehittää taitojaan. Tunnilla keskitytään tanssitekniikkaan, lattianpoikkisarjoihin ja tanssisarjoihin. Tanssisarjat ovat pitkiä ja tunnilla tanssitaan paljon. Vaikka tekeminen on tavoitteellista, ei hauskanpitoakaan unohdeta. Tanssisarjoista kootaan kauden lopuksi esitys seuran näytökseen.

Zumba Gold® B1-2
Zumba Gold® -tunnilla liikutaan latinolaisrytmien ja kansainvälisen musiikin tahdissa. Tunti on normaalia zumbaa rauhallisempi ja helpompi ja sopii siten hyvin iäkkäillekin henkilöille. Tunti on tanssillinen iloinen tunti, jossa hiki nousee otsalle ja hymy huulille.

LAVIS B1-2
LAVIS on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan yhdistämiseen. LAVISta tanssitaan yksin, joten paria ei tarvita. Tunnilla soi perinteinen suomalainen lavatanssimusiikki. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppaa, jenkkaa, rockia / jivea, cha chata, salsaa ja valssia. Tunnilla on mahdollista oppia eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella. Kuten lavatansseissa, LAVIS-tunnilla tanssitaan yleensä kaksi samaa tanssilajia peräkkäin.

Perusjumppatunnit

Perusjumppatunnit ovat tehokkaita musiikin tahtiin toteutettavia ryhmäliikuntatunteja, jotka kohottavat kuntoa, niin liikkuvuutta, lihaskuntoa kuin kestävyyskuntoakin, monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti. Tunneilla tehdään lämmittelyn jälkeen aerobisia harjoitteita, monipuolisia lihaskunto, tasapaino- ja kehonhallintaharjoituksia sekä liikkuvuus- ja venyttelyliikkeitä. Tule hakemaan tunneilta mielen virkistystä ja energiaa arjessa jaksamiseen! Perusjumppatuntien tasot:

 • Kevennetty jumppa (taso A1): jumppaa tehokkaasti, mutta rauhalliseen tempoon
 • Jokaisen jumppa (taso B1–2): reipasta ja mukaansatempaavaa jumppaa
  Tiistain Malminkartanon nuorisotalon Jokaisen jumpassa syyskaudella 2021 Gymnaestrada- kuntoliikkujien kenttäohjelman harjoitukset ti 5.10, ti 2.11. ja ti 7.12.
 • Sporttijumppa ja tehotreeni (taso C1–2): kehoa rasittavasti ja haastavasti kuormittavaa jumppaa
 • Kesäjumppa: vastaa Jokaisen jumppaa

Body C1
(ei  tällä hetkellä vakioviikkotuntitarjonnassa; tunti tarjolla satunnaisesti lauantaisin)
Body-tunti on monipuolinen lihaskuntopainotteinen tunti. Yksinkertaisessa alkulämmittelyssä voidaan käyttää välineenä myös step-lautaa tai keppiä. Lihaskunto-osuudessa tehdään lihaksia vahvistavia liikkeitä koko keholle sekä välineitä että oman kehon painoa hyödyntäen. Lihaskunto-osio saatetaan toteuttaa myös intervallityyppisenä, jolloin lihaskuntoliikkeet vuorottelevat ns. aerobisten liikkeiden kanssa. Tunnin pääpaino on kuitenkin lihaskuntoharjoitteissa.

Kahvakuula B/C1 (45 min)
Rankkaa ja kokonaisvaltaista treeniä hakevan kannattaa suunnata kahvakuulatunnille. Kahvakuulailu on hauska ja tehokas tunti, joka kehittää kehon hallintaa ja vaatii monien eri lihasten työskentelyä samanaikaisesti. Tunnilla harjoitetaan tasapainoa, lihaskuntoa, koordinaatiota, liikkuvuutta ja sydän- ja verenkiertoelimistöä. Tunnilla ei ole vaikeita askelsarjoja tai koreografioita. Tunti aloitetaan kuulan kanssa tehtävillä tekniikkaa opettavilla lämmittelyliikkeillä ja treenin jälkeen jäähdytellään ja venytellään. Tunnille kannattaa ottaa oma kahvakuula mukaan. Seuralta löytyy muutama lainakuulakin, joiden avulla pääset kokeilemaan eripainoisia kuulia.

Kuntopiiri ja miesten kuntopiiri B/C1
Muistatko koulun liikuntatunnit ja siellä tehdyt kuntopiirit? Olivatpa muistosi näistä tunneista hyviä tai huonoja, tule kokemaan kuntopiirissä liikkumisen iloa aikuisen näkövinkkelistä. Nämä tehokkaat ja hikiset tunnit tarjoavat nimensä mukaisesti monipuolisia liikkeitä kuntopiirityyppisesti. Saat tehdä liikkeitä omaan tahtiisi. Tunnilla lihaskuntosi ja lihastasapainosi kehittyvät ja koordinaatiosi ja liikkuvuutesi paranevat.

Kuntopiiri kuntosalilla B/C1
Kiinnostaako kuntosaliharjoittelu? Siinä tapauksessa tervetuloa tälle kuntosalilla pidettävälle kuntopiiritunnille. Tunnilta saat aloittelevana kuntosaliharjoittelijana opastusta laitteiden oikeanlaiseen ja tehokkaaseen käyttöön ja konkarina uusia ideoita harjoitteluun sekä mukavan treeniporukan siivittämään tekemistä. Alkulämmittelyn jälkeen suoritettavat kuntorastit rasittavat monipuolisesti koko kehoa, ja ne suoritetaan oman kuntotason mukaan.

Koko kropan treeni  C1
Etsitkö ideoita siihen, kuinka treenata omaa kehoa vastuksena käyttäen? Koko kropan treenissä tämä toive täyttyy. Oman kehon lisäksi vastuksena käytetään monipuolisesti eri välineitä. Reippaan alkulämmittelyn jälkeen varsinainen lihaskunto-osuus toteutetaan toiminnallisilla patteriharjoitteilla, jotka ovat tehokkaita ja sisältävät myös vartalonhallintaa haastavia elementtejä. Tunnilla pääset haastamaan koko kroppasi ja sykekin pysyy mukavasti koholla! Kesällä toteutettava kesätreeni vastaa Koko kropan treenin tuntiselostetta. Ulkona kesätreeni toteutetaan pääosin ilman välineitä.

Tehotreeni C1
Reipastahtisen alkulämmittelyn jälkeen tunti sisältää koko kehoa rasittavia toiminnallisia lihaskuntoliikkeitä, jotka lisäävät ja ylläpitävät lihasvoimaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Tunnilla käytetään saatavilla olevia välineitä (salista riippuen esim. kahvakuula, käsipainot, painotangot, kuminauhat) sekä treenataan tehokkaasti oman kehon painon vastuksella. Tunnin aikana saattaa olla myös sykkeenkohotusjaksoja, jotka edistävät sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa. 

Vesijumppa B1 Erityishintainen tunti
Vesiliikunta on nivelystävällinen liikuntamuoto, jossa veden vastus ja välineet tuovat tehoa liikkumiseen. Tunnilla vahvistetaan lihaksia monipuolisten lihaskuntoliikkeiden avulla sekä kehitetään sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa.

Hydrobic B/C2 Erityishintainen tunti
Jos etsit Vesijumppaa rankempaa ja haastavampaa tuntia (ks. Vesijumpan tuntiseloste), kannattaa tulla Hydrobic-tunnille. Hydrobic sisältää vesijumppaa enemmän hyppyjä ja sykkeenkohotusta sekä vesijumpan liikkeitä vaativampia lihaskuntoliikkeitä.