Kannelmäen Voimistelijat

Kiitos kevätkaudesta 2021!

  • Syyskausi alkaa 23.8.2021.
  • Ennakkoilmoittautuminen 9.-11.8.2021.
  • Ilmoittautumiset aukeaa kaikille 16.8.2021 klo 9:00.
  • Syyskauden 2021 tunnit julkaistaan verkkosivuillamme kesän aikana.

 

Lapsille ja nuorille on tarjolla erilaisia voimisteluryhmiä; Akro/Voimistelu, Tanssillinen Voimistelu, Telinejumppa, Ninja- ja Freegym sekä Tanssitunteja. Voit hakea lukujärjestyksestä sopivia tunteja esimerkiksi tunnin nimen, ajan, paikan tai ohjaajan mukaan. Myös lasten ja nuorten tunneille ilmoittaudutaan  jäsentieto-ohjelman kautta. Alaikäisen puolesta pääkäyttäjäksi rekisteröityy huoltaja.

Uusien jäsenten ilmoittautuminen tunneille alkoi 4.1.2021 klo 9:00

Kevätkausi alkaa 1.2. ja päättyy 30.5.2021. (HUOM! Tunnit pidetään talvilomalla vko 8)

Lasten tunnit peruttu:

- pääsiäisenä 2.-5.4.
- vappuna 30.4.-1.5.
- helatorstaina 13.5.
AikaTunnin nimiLiikuntapaikkaOhjaaja
Maanantai
MA 17:40 - 18:25Voimistelu/akro 6-8 v.KaVo-SaliKatariina
MA 18:35 - 19:20Voimistelu/akro yli 8 v.KaVo-SaliKatariina
MA 18:00 - 18:45Ninjagym 4-6v.MalminkartanoSaana
MA 18:45 - 19:30Ninjagym yli 6 v.MalminkartanoSaana
Tiistai
Keskiviikko
KE 17.00-17:45Ninjagym 4-5v ja 6-7vKaVo-SaliEmma
KE 18:00 - 18:45Dance kids 4-6v.KaVo-SaliJasmin
Torstai
TO 17:00 - 17:45Satuvoimistelu 3–5v.KaVo-SaliKatariina
Lauantai
LA 13:05–13:50Dance junior 7-10v.KaVo-SaliLiina
LA 14:00 - 14:45Freegym yli 8v.KaVo-SaliEmma
LA 14:55 - 15:40Ninjagym 6 - 8 v.KaVo-SaliEmma
Sunnuntai
SU 16:40 - 17:25Telinejumppa 3-6v.KaVo-SaliHanna
SU 17:35 - 18:20Telinejumppa yli 6v.KaVo-SaliHanna

 

TUNTIKUVAUKSET 


PERHEGYM-tunnit

Perhegym Vauvat  sopiva aloitusikä on 3 kk–6 kk.
Aikuisen ja lapsen yhteinen liikuntahetki lorujen ja musiikin rytmittämänä. Ohjattua liikkumista, aikuiselle kuntoilua sekä ajatustenvaihtoa toisten vauvaperheiden kanssa. Kesto 45 min.

Perhegym keskiviikko päivätunti 

Aikuisen ja lapsen yhteinen ohjattuliikuntatuokio lorujen ja musiikinryhmittämänä, tutustumista erilaisiin välineisiin sekä rentoa yhdessäoloa. Tunnille voi osallistua myös kertamaksulla 5e/kerta +jäsenmaksu

Perhegym sunnuntai 
Perheliikunta on monipuolista ja hauskaa liikuntaa koko perheelle. Tunneilla liikutaan yhdessä temppuillen, leikkien ja pelaillen. Tunti kestää 45 minuuttia, josta noin puolet on ohjattua tekemistä ja toinen puoli tunnista vapaata liikkumista oman perheen kesken annetuilla välineillä.

Perhegym tunneille ovat vanhempien lisäksi tervetulleita mummot, vaarit, kummit tai muut lasten läheiset. Lasten suositusikä on 1–6 vuotta.

 

LAPSET JA NUORET

Telinejumppa
Ikäryhmä 4–6-v. tytöt ja pojat
Telinejumppa-tunneilla opetellaan telinevoimistelun perustemppuja ja -taitoja eri telineillä. Tunneilla liikutaan monipuolisesti, iloisesti ja leikinomaisesti lasten iät huomioiden. Tuntien tavoitteena on tutustuttaa lapset telinevoimistelun perusteisiin leikin kautta niin, että jokaisella on mahdollisuus harjoitella ja kehittyä oman taitotasonsa mukaisesti.
Tunnit sisältävät lämmittelyleikkejä, lattianpoikkiharjoituksia sekä ohjattuja temppuratoja. Tunneilla opetellaan lisäksi ryhmässä olemista, ohjaajan kuuntelemista sekä kehotuntemusta ja -hallintaa.
Tuntien turvallisuudesta vastaa vähintään kaksi ohjaajaa. Alle kouluikäisten ryhmillä on käytössään voimistelupassit, johon saa tarran käyntikerroista ja voimistelun lajitaitojen oppimisesta. Tervetuloa temppuilemaan!

Telinejumppa 
Ikäryhmä  yli 6v- kouluikäiset tytöt ja pojat
Telinejumppa-tunneilla opetellaan telinevoimistelun perustemppuja ja -taitoja eri telineillä. Tunneilla liikutaan monipuolisesti, iloisesti sekä lasten iät ja taitotasot huomioiden.
Tuntien tavoitteena on opetella telinevoimistelun perusteita liikekehittelyllä niin, että jokaisella on mahdollisuus harjoitella ja kehittyä oman taitotasonsa mukaisesti. Keskitymme erityisesti yhdistelmäliikkeiden harjoitteluun ja oppimiseen.
Tunnit sisältävät lämmittelyleikkejä, monipuolisia lajiharjoitteita sekä ohjattuja temppuratoja. Temppujen lisäksi tunneilla harjoitetaan koordinaatiokykyä, voimaa sekä kehonhallintaa.
Tunnille voi tulla ilman aiempaa harrastustaustaa.

Ninja- ja Freegym
Ikäryhmä 4-5v, 6-8v yli 8-vuotiaat tytöt ja pojat
Ninja- ja Freegym on lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Harjoituksissa yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Ninja- ja Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä.

Satuvoimistelu  Ikäryhmä 3-5v.

Satuvoimistelussa liikutaan leikkien, mielikuvien ja musiikin innoittamana. Tunnilla harjoitellaan motorisia perustaitoja leikin varjolla. Koordinaatio ja tasapaino kehittyvät temppuradoilla. Kauden aikana myös erilaiset liikuntavälineet tulevat tutuiksi. Satuvoimistelussa harjoitellaan ryhmässä liikkumisen perustaitoja. Tunnilla on kaksi ohjaajaa.

Voimistelu/Akro Ikäryhmät (5)6-7v ja 8-10v, 10-12v
Voimistelutunneilla harjoitellaan voimistelun peruslajiliikkeitä, samalla kehitetään vartalon voimaa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Erilaisten ketteryys- ja akrobatialiikkeiden lisäksi tunneilla harjoitellaan tanssillisia sarjoja ja välinevoimistelutekniikkaa. Jokaisella on mahdollisuus osallistua, harjoitella ja esiintyä. Lapsi liikkuu tunneilla ammattitaitoisten ja koulutettujen ohjaajien opastuksella. Ryhmissä on kaksi ohjaajaa.

Kepparit Ikäryhmä yli 8v-

Kepparitunnilla pääsee kokemaan liikunnan iloa hauskasti ja innostavasti. Nopeat ja hitaat liikkeet, erilaiset impulssit ja liikesuunnat lisäävät koordinaatiota, tasapainoa ja oppimiskykyä. Erilaiset rytmit ja musiikki kuuluvat tuntiin. Kepparitunti kehittää nopeus ja ponnistuvoimaa sekä liikkumistaitoja. Tunti soveltuu kaiken tasoisille liikkujille sekä sopii hyvin tukilajiksi myös muiden lajien harrastajille. Salilta löytyy lainattavia keppareita, mutta tunneille voi ottaa oman kepparin mukaan.

Dance kids
Ikäryhmä 4-6v. tytöt ja pojat
Dance kids-tunti on suunnattu tanssista innostuneille lapsille. Lapset liikkuvat ammattitaitoisten ja koulutettujen ohjaajien opastuksella leikinomaisesti tanssin perusteita harjoitellen.
Tunnit sisältävät tekniikkaharjoituksia, musiikkiliikuntaa ja -leikkejä sekä koreografisia askelsarjoja lasten ikä huomioiden. Tunnin tavoitteena on kehittää motorisia taitoja, rytmitajua, lihaskuntoa sekä kehonhallintaa, tärkeitä sosiaalisia- ja ryhmätyötaitoja unohtamatta. Tunnilla liikutaan iloisin mielin ja lapsia kuunnellen!

Dance junior
Ikäryhmä -v 7-10 tytöt ja pojat
Dance junior -tunti on lasten tanssitunti, jolla tutustutaan eri tansseihin, otetaan vaikutteita eri tanssityyleistä ja harjoitellaan koreografisia askelsarjoja. Pääpaino tanssityyleissä on hip hop sekä muilla katutanssilajeilla. Tavoitteena on oppia tanssin perustaitoja sekä samalla kehittää lihaskuntoa ja kehonhallintaa. Opitaan yhdessä uusia asioita ja koetaan tekemisen iloa!
Tunnit koostuvat alkulämmittelyistä, tekniikkasarjoista, salin poikki liikkuvista harjoitteista ja koreografioiden harjoittelusta.

Showtanssi Ikäryhmä Yli 8v-

Monipuolinen tanssitunti, jossa tanssitaan eri tyylisten musiikkien mukaan. Tunnilla käydään läpi showtanssin alkeita. Lajissa tärkeää on näyttävyys ja esiintyminen. Tunneilla harjoitellaan sekä ilmaisua että tanssitekniikkaa, kuten hyppyjä ja piruetteja. Tunnilla harjoitellaan lämmittelyn lisäksi liikkeitä salin poikki ja heittäydytään tanssisarjoihin iloisella mielellä.

Tanssillinen voimistelu
Tanssillinen voimistelu on moni-ilmeinen tanssin ja voimistelun yhdistävä laji. Lajin ytimenä on liikkeen virtaavuus, johon yhdistyy rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Lajia on mahdollista harrastaa kevyesti tai tavoitteellisemmin, ja halukkaille on tarjolla erilaisia mahdollisuuksia esiintymiseen ja kilpailemiseen.
Lajin pohjana on perusvoimistelutaidot ja vartalotekniikan rinnalla harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa. Tanssillisen voimistelun ohjelmissa korostuu esiintyjien ilmaisullisuus ja ohjelman kokonaisvaltaisuus, joten tekniikan harjoittamisen ohella paneudutaan myös esiintymiseen erilaisin ilmaisu- ja luovan liikunnan harjoittein.

Ikäryhmä 10-12 ja yli 13v tytöt/nuoret
Tanssillinen voimistelu on kokonaisvaltaista liikuntaa, jossa yhdistyvät luovuus, rytmisyys, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Siinä hyödynnetään monipuolisesti musiikin elementtejä ja koreografista osaamista. Tanssillinen voimistelu sopii esiintymishaluisille lapsille, jotka haluavat kehittää kuntoaan ja taitojaan. Tunnille osallistuaksesi, et tarvitse aikaisempaa voimistelutaustaa. Ryhmät esiintyvät joulu- ja kevätnäytöksessä.