Kannelmäen Voimistelijat

  • Kevätkausi alkaa 10.1.2022
  • Ennakkoilmoittautuminen 1.-15.12.2021.
  • Ilmoittautumiset aukeaa kaikille 3.1.2022 klo 9:00.
  • Kevätkauden 2022 tunnit on julkaistu tällä sivulla 29.11.2021.

Lapsille ja nuorille on tarjolla erilaisia voimisteluryhmiä; Akrogym, Telinejumppa, Ninja- ja Freegym- sekä tanssitunteja. Voit hakea lukujärjestyksestä sopivia tunteja esimerkiksi tunnin nimen, ajan, paikan tai ohjaajan mukaan. Myös lasten ja nuorten tunneille ilmoittaudutaan  jäsentieto-ohjelman kautta. Alaikäisen puolesta pääkäyttäjäksi rekisteröityy huoltaja.

Kevätkausi alkaa 10.1.2022

Lasten tunnit peruttu:

- talvilomalla 21.-27.2. (Perhegymit pidetään normaalisti)
- pääsiäisenä 15.-18.4.
- vappuna 30.4.-1.5.

HUOM! Tiistaina 8.2. Kanneltien tunnit peruttu, koska koulu tarvitsee salia omaan käyttöönsä
AikaTunnin nimiLiikuntapaikkaOhjaaja
Maanantai
MA 17:00 - 17:50Akrogym yli 7 v. (ent. voimistelu/akro)Kannelmäen alakouluNoora T
MA 18:00 - 18:45Akrogym 5 - 6 v. (ent. voimistelu/akro)Kannelmäen alakouluNoora T
MA 17:15 - 18:00Ninjagym 4-5v.MalminkartanoLilli
MA 18:10 - 19:00Freegym 6 - 8 v.MalminkartanoLilli
Tiistai
TI 17:15–18:00Dance kids 4-5v.Kannelmäen alakouluPinja
TI 18:10–18:55Dance junior 6-8v.Kannelmäen alakouluPinja
TI 19:05–19:55Show-tanssi yli 8v.Kannelmäen alakouluPinja
Keskiviikko
KE 10:30-11:15Perhegym-vauvat (yli 3kk)
9.3. - 25.5.
KaVo-SaliNoora
KE 17.00-17:45Dance junior 6 - 8 v. (HUOM! Tunti ei ole jäsentieto-ohjelmassa. Ilmoittaudu sähköpostiilla info (a) kannelmaenvoimistelijat.fi)KaVo-SaliHanna
KE 17:55 - 18:40Dance kids 4-6v.KaVo-SaliHanna
Torstai
TO 17:15 - 18:00Satuvoimistelu 3–4v.KaVo-SaliSusanna
TO 18:15 - 19:00Perhegym 1 - 6 v.KaVo-SaliSusanna
Sunnuntai
SU 15:30 - 16:15Perhegym 1 - 6 v.KaVo-SaliHeidi
SU 16:30 - 17:15Perhegym 1 - 6 v.KaVo-SaliHeidi
SU 16:50 - 17:35Telinejumppa 4-5v.Kannelmäen alakouluHanna
SU 17:45 - 18:30Telinejumppa yli 6v.Kannelmäen alakouluHanna

 

TUNTIKUVAUKSET 

PERHEGYM-tunnit

Perhegym-vauvat (yli 3 kk)
Vauvajumpassa liikutaan monipuolisesti pienten ehdoilla. Tunti sisältää
sykkeen nostatusta, lihaskuntoliikkeitä ja venyttelyä osallistaen sekä
vanhemman että vauvan. Tunti sopii niin äidille kuin isällekin. Lisäksi
tunnilla käytetään välineitä ja musiikkia.

Perhegym 
Perheliikunta on monipuolista ja hauskaa liikuntaa koko perheelle. Tunneilla liikutaan yhdessä temppuillen, leikkien ja pelaillen. Tunti kestää 45 minuuttia, josta noin puolet on ohjattua tekemistä ja toinen puoli tunnista vapaata liikkumista oman perheen kesken annetuilla välineillä.

Kaikille Perhegym tunneille ovat vanhempien lisäksi tervetulleita mummot, vaarit, kummit tai muut lasten läheiset.  Perhegym -ryhmissä lasten suositusikä on 1-6 vuotta.

LAPSET JA NUORET

Telinejumppa
Ikäryhmä 4–6-v. tytöt ja pojat
Telinejumppa-tunneilla opetellaan telinevoimistelun perustemppuja ja -taitoja eri telineillä. Tunneilla liikutaan monipuolisesti, iloisesti ja leikinomaisesti lasten iät huomioiden. Tuntien tavoitteena on tutustuttaa lapset telinevoimistelun perusteisiin leikin kautta niin, että jokaisella on mahdollisuus harjoitella ja kehittyä oman taitotasonsa mukaisesti.
Tunnit sisältävät lämmittelyleikkejä, lattianpoikkiharjoituksia sekä ohjattuja temppuratoja. Tunneilla opetellaan lisäksi ryhmässä olemista, ohjaajan kuuntelemista sekä kehotuntemusta ja -hallintaa.
Tuntien turvallisuudesta vastaa vähintään kaksi ohjaajaa.  Tervetuloa temppuilemaan!

Telinejumppa 
Ikäryhmä  yli 6v
Telinejumppa-tunneilla opetellaan telinevoimistelun perustemppuja ja -taitoja eri telineillä. Tunneilla liikutaan monipuolisesti, iloisesti sekä lasten iät ja taitotasot huomioiden.
Tuntien tavoitteena on opetella telinevoimistelun perusteita liikekehittelyllä niin, että jokaisella on mahdollisuus harjoitella ja kehittyä oman taitotasonsa mukaisesti. Keskitymme erityisesti yhdistelmäliikkeiden harjoitteluun ja oppimiseen.
Tunnit sisältävät lämmittelyleikkejä, monipuolisia lajiharjoitteita sekä ohjattuja temppuratoja. Temppujen lisäksi tunneilla harjoitetaan koordinaatiokykyä, voimaa sekä kehonhallintaa.
Tunnille voi tulla ilman aiempaa harrastustaustaa.

Ninja- ja Freegym
Ikäryhmä 4-5v, 6-8v yli 8-vuotiaat tytöt ja pojat
Ninja- ja Freegym on lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Harjoituksissa yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Ninja- ja Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä.

Satuvoimistelu  Ikäryhmä 3-4v.

Satuvoimistelussa liikutaan leikkien, mielikuvien ja musiikin innoittamana. Tunnilla harjoitellaan motorisia perustaitoja leikin varjolla. Koordinaatio ja tasapaino kehittyvät temppuradoilla. Kauden aikana myös erilaiset liikuntavälineet tulevat tutuiksi. Satuvoimistelussa harjoitellaan ryhmässä liikkumisen perustaitoja.  Lapsi liikkuu tunneilla ammattitaitoisten ja koulutettujen ohjaajien opastuksella. Tunnilla on aina kaksi ohjaajaa. 

Akrogym Ikäryhmät 5-6v ja yli 7v- koululaiset
Tunneilla harjoitellaan voimistelun peruslajiliikkeitä sekä erilaisia ketteryys- ja akrobatialiikkeitä, samalla kehitetään vartalon voimaa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Harjoitukset sisältävät monipuolisesti liikuntaleikkejä sekä liikkuvuus -ja lihaskunto harjoittelua. Jokaisella on mahdollisuus osallistua, harjoitella ja esiintyä omista lähtökohdistaan, aikaisempaa voimistelukokemusta ei tarvita tunneille osallistumiseen.

Dance kids
Ikäryhmä 4-6v. tytöt ja pojat
Dance kids-tunti on suunnattu tanssista innostuneille lapsille. Lapset liikkuvat ammattitaitoisten ja koulutettujen ohjaajien opastuksella leikinomaisesti tanssin perusteita harjoitellen.
Tunnit sisältävät tekniikkaharjoituksia, musiikkiliikuntaa ja -leikkejä sekä koreografisia askelsarjoja lasten ikä huomioiden. Tunnin tavoitteena on kehittää motorisia taitoja, rytmitajua, lihaskuntoa sekä kehonhallintaa, tärkeitä sosiaalisia- ja ryhmätyötaitoja unohtamatta. Tunnilla liikutaan iloisin mielin ja lapsia kuunnellen!

Dance junior
Ikäryhmä -v 7-10 tytöt ja pojat
Dance junior -tunti on lasten tanssitunti, jolla tutustutaan eri tansseihin, otetaan vaikutteita eri tanssityyleistä ja harjoitellaan koreografisia askelsarjoja.  Tavoitteena on oppia tanssin perustaitoja sekä samalla kehittää lihaskuntoa ja kehonhallintaa. Opitaan yhdessä uusia asioita ja koetaan tekemisen iloa!
Tunnit koostuvat alkulämmittelyistä, tekniikkasarjoista, salin poikki liikkuvista harjoitteista ja koreografioiden harjoittelusta.

Showtanssi Ikäryhmä Yli 8v-

Monipuolinen tanssitunti, jossa tanssitaan eri tyylisten musiikkien mukaan. Tunnilla käydään läpi showtanssin alkeita. Lajissa tärkeää on näyttävyys ja esiintyminen. Tunneilla harjoitellaan sekä ilmaisua että tanssitekniikkaa, kuten hyppyjä ja piruetteja. Tunnilla harjoitellaan lämmittelyn lisäksi liikkeitä salin poikki ja heittäydytään tanssisarjoihin iloisella mielellä. Ryhmä esiintyy seuran joulu ja kevätnäytöksessä