Kannelmäen Voimistelijat

  • Syyskausi alkaa
    • 23.8. alkavalla viikolla: Kavo-salin ja Malminkartanon nuorisotalon tunnit
    • 1.9. jälkeen: Malminkartanon ala-aste, Pihkapuiston ala-aste, Kannelmäen peruskoulu (Kanneltie 1) ja Pirkkolan liikuntapuisto (kuntosali ja uimahalli)
  • Ennakkoilmoittautuminen 16.-18.8.2021.
  • Ilmoittautumiset aukeaa kaikille 20.8.2021 klo 9:00.
  • Syyskauden 2021 tunnit on julkaistu tällä sivulla 23.6.2021.

Lapsille ja nuorille on tarjolla erilaisia voimisteluryhmiä; Akro/Voimistelu, Tanssillinen Voimistelu, Telinejumppa, Telinevoimistelu, Ninja- ja Freegym sekä Tanssitunteja. Voit hakea lukujärjestyksestä sopivia tunteja esimerkiksi tunnin nimen, ajan, paikan tai ohjaajan mukaan. Myös lasten ja nuorten tunneille ilmoittaudutaan  jäsentieto-ohjelman kautta. Alaikäisen puolesta pääkäyttäjäksi rekisteröityy huoltaja.

 

Syyskausi 23.8.–19.12.2021
Koulujen saleissa kausi alkaa 1.9.

Alkuperäiseen lasten kausiohjelmaan on tullut muutoksia ja seuraavat tunnit on peruttu vkosta 37 alkaen: perhegym-vauvat keskiviikkoisin, Tanssillinen voimistelu yli 10 v tiistaisin ja ninjagym 4-5v lauantaisin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
AikaTunnin nimiLiikuntapaikkaOhjaaja
Maanantai
MA 17:00 - 17:50Voimistelu / akro yli 7 v.Kannelmäen alakouluKatariina
MA 17:15 - 18:00Ninjagym 4 - 5v.MalminkartanoSaana
MA 18:10 - 19:00Freegym 6 - 8v.MalminkartanoSaana
MA 18:00 - 18:45Voimistelu / akro 5 - 6 v.Kannelmäen alakouluKatariina
MA 18:55 - 19:45Telinevoimistelu yli 8v.Kannelmäen alakouluKatariina
Tiistai
TI 17:15-18:00Dance kids 4 - 5v.Kannelmäen alakouluLiina
TI 18:10-18:55Dance junior 6 - 8v.Kannelmäen alakouluLiina
TI 18:00-18:50Tanssillinen voimistelu 7 - 10 v.Malminkartanon nuorisotaloKatariina
TI 19:05-19:55Show-tanssi yli 8 v.Kannelmäen alakouluLiina
Keskiviikko
KE 9:00 - 9:50Perhegym 1 - 6 v.KaVo-SaliKatariina
KE 17:00 - 17:45Dance junior 6-8v.KaVo-SaliMatleena
KE 18:00 - 18:45Dance kids 4-5 v.KaVo-SaliJasmin
Torstai
TO 17:00 - 17:45Satuvoimistelu 3-4 v.KaVo-SaliKatariina
Lauantai
LA 12:10 - 13:00Freegym 6-8v.KaVo-SaliEmma
Sunnuntai
SU 15:30 - 16:15Perhegym 1 -6 v.KaVo-SaliHeidi
SU 16:30 - 17:15Perhegym 1 -6 v.KaVo-SaliHeidi
SU 16:50 - 17:35Telinejumppa 4-5v.Kannelmäen alakouluHanna
SU 17:45 - 18:30Telinejumppa yli 6v.Kannelmäen alakouluHanna

 

TUNTIKUVAUKSET 

PERHEGYM-tunnit

Perhegym Vauvat  sopiva aloitusikä on 3 kk–6 kk.
Aikuisen ja lapsen yhteinen liikuntahetki lorujen ja musiikin rytmittämänä.  Tunneilla tehdään yhteisiä jumppaliikkeitä ja liikehditään musiikin tahtiin, vauvat pääsevät aistimaan musiikin ryhmiä ja liikunnan riemua pienestä pitäen. Tunti sisältää rentoa yhdessä liikkumista, aikuiselle kuntoilua sekä ajatustenvaihtoa toisten vauvaperheiden kanssa. Kesto 45 min.

Perhegym keskiviikkon päivätunti 

Aikuisen ja lapsen yhteinen monipuolinen liikuntahetki lorujen ja musiikinryhmittämänä. Leikin varjolla harjoitellaan motorisia perustaitoja. Koordinaatio ja tasapaino kehittyvät temppuradoilla sekä erilaiset leikit ja  liikuntavälineet tulevat tutuiksi kauden aikana. Tunnilla harjoitellaan ryhmässä liikkumisen perustaitoja yhdessä oman aikuisen kanssa sekä vietetään rentoa yhteistä aikaa muiden lapsiperheiden kanssa.

Tunnille voi osallistua myös kertamaksulla 5e/kerta +jäsenmaksu

Perhegym 
Perheliikunta on monipuolista ja hauskaa liikuntaa koko perheelle. Tunneilla liikutaan yhdessä temppuillen, leikkien ja pelaillen. Tunti kestää 45 minuuttia, josta noin puolet on ohjattua tekemistä ja toinen puoli tunnista vapaata liikkumista oman perheen kesken annetuilla välineillä.

Kaikille Perhegym tunneille ovat vanhempien lisäksi tervetulleita mummot, vaarit, kummit tai muut lasten läheiset.  Maanantain perhegym-tunti on suunniteltu  3-6v lapsille yhdessä oman aikuisen kanssa, muissa Perhegym -ryhmissä lasten suositusikä on 1-6 vuotta.

LAPSET JA NUORET

Telinejumppa
Ikäryhmä 4–6-v. tytöt ja pojat
Telinejumppa-tunneilla opetellaan telinevoimistelun perustemppuja ja -taitoja eri telineillä. Tunneilla liikutaan monipuolisesti, iloisesti ja leikinomaisesti lasten iät huomioiden. Tuntien tavoitteena on tutustuttaa lapset telinevoimistelun perusteisiin leikin kautta niin, että jokaisella on mahdollisuus harjoitella ja kehittyä oman taitotasonsa mukaisesti.
Tunnit sisältävät lämmittelyleikkejä, lattianpoikkiharjoituksia sekä ohjattuja temppuratoja. Tunneilla opetellaan lisäksi ryhmässä olemista, ohjaajan kuuntelemista sekä kehotuntemusta ja -hallintaa.
Tuntien turvallisuudesta vastaa vähintään kaksi ohjaajaa.  Tervetuloa temppuilemaan!

Telinejumppa 
Ikäryhmä  yli 6v- kouluikäiset tytöt ja pojat
Telinejumppa-tunneilla opetellaan telinevoimistelun perustemppuja ja -taitoja eri telineillä. Tunneilla liikutaan monipuolisesti, iloisesti sekä lasten iät ja taitotasot huomioiden.
Tuntien tavoitteena on opetella telinevoimistelun perusteita liikekehittelyllä niin, että jokaisella on mahdollisuus harjoitella ja kehittyä oman taitotasonsa mukaisesti. Keskitymme erityisesti yhdistelmäliikkeiden harjoitteluun ja oppimiseen.
Tunnit sisältävät lämmittelyleikkejä, monipuolisia lajiharjoitteita sekä ohjattuja temppuratoja. Temppujen lisäksi tunneilla harjoitetaan koordinaatiokykyä, voimaa sekä kehonhallintaa.
Tunnille voi tulla ilman aiempaa harrastustaustaa.

Telinevoimistelu Ikäryhmä yli 8v-vuotiaat 

Telinevoimistelu-tunneilla kerrataan telinevoimistelun perustaitoja ja siirrytään taitojen kasvaessa harjoittelemaan uusia ja vaikeampia liikkeitä ja liikeyhdistelmiä.
Tuntien tavoitteena on opetella telinevoimistelun perusteita liikekehittelyllä niin, että jokaisella on mahdollisuus harjoitella ja kehittyä oman taitotasonsa mukaisesti. Tunneilla on mahdollisuus suorittaa telinevoimistelun voimistelumerkkejä. Syyskaudella tutustumme  stara- ja kuparimerkki-liikkeisiin. Harjoitukset koostuvat alkulämmittelyn ja venyttelyn lisäksi kehonhallinta- ja tasapainoharjoituksista, voimisteluliikkeistä matolla, penkillä, rekillä sekä harjoittelemme erilaisia hyppyjä ponnistuslaudalta ponistaen.

Ninja- ja Freegym
Ikäryhmä 4-5v, 6-8v yli 8-vuotiaat tytöt ja pojat
Ninja- ja Freegym on lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Harjoituksissa yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Ninja- ja Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä.

Satuvoimistelu  Ikäryhmä 3-4v.

Satuvoimistelussa liikutaan leikkien, mielikuvien ja musiikin innoittamana. Tunnilla harjoitellaan motorisia perustaitoja leikin varjolla. Koordinaatio ja tasapaino kehittyvät temppuradoilla. Kauden aikana myös erilaiset liikuntavälineet tulevat tutuiksi. Satuvoimistelussa harjoitellaan ryhmässä liikkumisen perustaitoja.  Lapsi liikkuu tunneilla ammattitaitoisten ja koulutettujen ohjaajien opastuksella. Tunnilla on aina kaksi ohjaajaa. 

Voimistelu/Akro Ikäryhmät 5-6v ja yli 7v- koululaiset
Voimistelutunneilla harjoitellaan voimistelun peruslajiliikkeitä, samalla kehitetään vartalon voimaa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Erilaisten ketteryys- ja akrobatialiikkeiden lisäksi tunneilla harjoitellaan tanssillisia sarjoja sekä välinevoimistelutekniikkaa. Harjoitukset sisältävät monipuolisesti liikuntaleikkejä sekä liikkuvuus -ja lihaskunto harjoittelua. Jokaisella on mahdollisuus osallistua, harjoitella ja esiintyä omista lähtökohdistaan, aikaisempaa voimistelukokemusta ei tarvita tunneille osallistumiseen.

Dance kids
Ikäryhmä 4-6v. tytöt ja pojat
Dance kids-tunti on suunnattu tanssista innostuneille lapsille. Lapset liikkuvat ammattitaitoisten ja koulutettujen ohjaajien opastuksella leikinomaisesti tanssin perusteita harjoitellen.
Tunnit sisältävät tekniikkaharjoituksia, musiikkiliikuntaa ja -leikkejä sekä koreografisia askelsarjoja lasten ikä huomioiden. Tunnin tavoitteena on kehittää motorisia taitoja, rytmitajua, lihaskuntoa sekä kehonhallintaa, tärkeitä sosiaalisia- ja ryhmätyötaitoja unohtamatta. Tunnilla liikutaan iloisin mielin ja lapsia kuunnellen!

Dance junior
Ikäryhmä -v 7-10 tytöt ja pojat
Dance junior -tunti on lasten tanssitunti, jolla tutustutaan eri tansseihin, otetaan vaikutteita eri tanssityyleistä ja harjoitellaan koreografisia askelsarjoja. Pääpaino tanssityyleissä on hip hop sekä muilla katutanssilajeilla. Tavoitteena on oppia tanssin perustaitoja sekä samalla kehittää lihaskuntoa ja kehonhallintaa. Opitaan yhdessä uusia asioita ja koetaan tekemisen iloa!
Tunnit koostuvat alkulämmittelyistä, tekniikkasarjoista, salin poikki liikkuvista harjoitteista ja koreografioiden harjoittelusta.

Showtanssi Ikäryhmä Yli 8v-

Monipuolinen tanssitunti, jossa tanssitaan eri tyylisten musiikkien mukaan. Tunnilla käydään läpi showtanssin alkeita. Lajissa tärkeää on näyttävyys ja esiintyminen. Tunneilla harjoitellaan sekä ilmaisua että tanssitekniikkaa, kuten hyppyjä ja piruetteja. Tunnilla harjoitellaan lämmittelyn lisäksi liikkeitä salin poikki ja heittäydytään tanssisarjoihin iloisella mielellä. Ryhmä esiintyy seuran joulu ja kevätnäytöksessä

Tanssillinen voimistelu
Tanssillinen voimistelu on moni-ilmeinen tanssin ja voimistelun yhdistävä laji. Lajin pohjana on perusvoimistelutaidot ja vartalotekniikan rinnalla harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa. Tanssillisen voimistelun ohjelmissa korostuu esiintyjien ilmaisullisuus ja ohjelman kokonaisvaltaisuus, joten tekniikan harjoittamisen ohella paneudutaan myös esiintymiseen erilaisin ilmaisu- ja luovan liikunnan harjoittein.

Ikäryhmä 7-10v sekä yli 10v-

Tunneilla harjoitellaan tanssillisen voimistelun perusliikkeitä ikäryhmälle soveltuvan musiikkiliikunnan ja luovan toiminnan avulla. Tunnit sisältävät monipuolisesti vartalo- ja jalkatekniikkaa sekä voimistelusarjojen opettelua. Harjoittelun tukena käytämme tanssillisen voimistelun voimistelu voimistelumerkkejä. Tunneilla koetaan liikunnan iloa ja onnistumisen kokemuksia. Tanssillinen voimistelu sopii esiintymishaluisille lapsille, jotka haluavat kehittää kuntoaan ja taitojaan. Tunnille osallistuaksesi, ei tarvitse aikaisempaa voimistelutaustaa. Ryhmät esiintyvät seuran joulu- ja kevätnäytöksessä.