Kannelmäen Voimistelijat

Lasten ja nuorten tunneille ilmoittaudutaan jäsentieto-ohjelman kautta (ilmoittautumisohje). Alaikäisen puolesta pääkäyttäjäksi rekisteröityy huoltaja.

Tuntien peruutukset:
- talviloma 20.- 26.2.
- pääsiäinen 7. - 10.4.
- vappu 30.4. - 1.5.

Muut tuntien peruutukset ja sijaiset

AikaTunnin nimiLiikuntapaikkaOhjaaja
Maanantai
MA 17:00 - 17:50Akrogym yli 7 v.Kannelmäen peruskoulu, Runo Ässä
MA 17:15 - 18:00Ninjagym 4-5v.Malminkartanon ala-asteAaro
MA 18:00 - 18:45Akrogym 5 - 6 v. Kannelmäen peruskoulu, Runo Ässä
MA 18:00-18:50Freegym 6-8 v.Malminkartanon ala-asteAaro
Tiistai
TI 18:00-18:45 Dance kids 4-5v.Malminkartanon nuorisotaloPinja
TI 19:00–19:50Show-tanssi yli 8v.Malminkartanon nuorisotaloPinja
Keskiviikko
KE 17:00-17:50 Dance junior 6 - 8 v. KaVo-SaliPinja
KE 18:00 - 18:45Dance kids 4-6v.KaVo-SaliPinja
KE 17:30-18:20 (1.3. alkaen klo 18:00-18:50)Telinejumppa 6-8 vKannelmäen peruskoulu, Runo Tinja
KE 18:30-19:20 (1.3. alkaen klo 18:00-18:50)Telinejumppa yli 9 vKannelmäen peruskoulu, Runo Tinja
Torstai
TO 17:15 - 18:00Satuvoimistelu 3–4v.KaVo-SaliSusanna
TO 18:15 - 19:00Perhegym 1 - 6 v.KaVo-SaliSusanna
Lauantai
LA 11:00 - 11:45Dance kids 4- 6 v .-MinistaratKaVo-SaliNiki
Sunnuntai
SU 15:30 - 16:15Perhegym 1 - 6 v.KaVo-SaliHeidi
SU 16:30 - 17:15Perhegym 1 - 6 v.KaVo-SaliHeidi
SU 17:30 - 18:15Telinejumppa 4-6 v.KaVo-SaliHeidi
SU 16:45- 17:30Telinejumppa 4-6 v.Kannelmäen peruskoulu, Runo Hanna
SU 17:30 - 18:20Telinejumppa yli 6v.Kannelmäen peruskoulu, Runo Hanna

 

TUNTIKUVAUKSET 

PERHEGYM-tunnit

Perhegym 
Perheliikunta on monipuolista ja hauskaa liikuntaa koko perheelle. Tunneilla liikutaan yhdessä temppuillen, leikkien ja pelaillen. Tunti kestää 45 minuuttia, josta noin puolet on ohjattua tekemistä ja toinen puoli tunnista vapaata liikkumista oman perheen kesken annetuilla välineillä.

Kaikille Perhegym tunneille ovat vanhempien lisäksi tervetulleita mummot, vaarit, kummit tai muut lasten läheiset.  Perhegym -ryhmissä lasten suositusikä on 1-6 vuotta.

LAPSET JA NUORET

Telinejumppa
Ikäryhmä 4–6-v. tytöt ja pojat
Telinejumppa-tunneilla opetellaan telinevoimistelun perustemppuja ja -taitoja eri telineillä. Tunneilla liikutaan monipuolisesti, iloisesti ja leikinomaisesti lasten iät huomioiden. Tuntien tavoitteena on tutustuttaa lapset telinevoimistelun perusteisiin leikin kautta niin, että jokaisella on mahdollisuus harjoitella ja kehittyä oman taitotasonsa mukaisesti.
Tunnit sisältävät lämmittelyleikkejä, lattianpoikkiharjoituksia sekä ohjattuja temppuratoja. Tunneilla opetellaan lisäksi ryhmässä olemista, ohjaajan kuuntelemista sekä kehotuntemusta ja -hallintaa.
Tuntien turvallisuudesta vastaa vähintään kaksi ohjaajaa.  Tervetuloa temppuilemaan!

Telinejumppa 
Ikäryhmä  6-8 v 
Telinejumppa-tunneilla opetellaan telinevoimistelun perustemppuja ja -taitoja eri telineillä. Tunneilla liikutaan monipuolisesti, iloisesti sekä lasten iät ja taitotasot huomioiden.
Tuntien tavoitteena on opetella telinevoimistelun perusteita liikekehittelyllä niin, että jokaisella on mahdollisuus harjoitella ja kehittyä oman taitotasonsa mukaisesti. Keskitymme erityisesti yhdistelmäliikkeiden harjoitteluun ja oppimiseen.
Tunnit sisältävät lämmittelyleikkejä, monipuolisia lajiharjoitteita sekä ohjattuja temppuratoja. Temppujen lisäksi tunneilla harjoitetaan koordinaatiokykyä, voimaa sekä kehonhallintaa.
Tunnille voi tulla ilman aiempaa harrastustaustaa.

Telinejumppa
Ikäryhmä yli 9 v.
Telinejumppa-tunneilla opetellaan telinevoimistelun perustemppuja ja -taitoja eri telineillä. Tunneilla liikutaan monipuolisesti, iloisesti sekä lasten iät ja taitotasot huomioiden.
Tuntien tavoitteena on opetella telinevoimistelun perusteita liikekehittelyllä niin, että jokaisella on mahdollisuus harjoitella ja kehittyä oman taitotasonsa mukaisesti. Keskitymme erityisesti yhdistelmäliikkeiden harjoitteluun ja oppimiseen.
Tunnit sisältävät lämmittelyleikkejä ja monipuolisia lajiharjoitteita. Temppujen lisäksi tunneilla harjoitetaan koordinaatiokykyä, voimaa sekä kehonhallintaa.
Tunnille voi tulla ilman aiempaa harrastustaustaa.

Ninja- ja Freegym
Ikäryhmä 4-5v, 6-8v yli 8-vuotiaat tytöt ja pojat
Ninja- ja Freegym on lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Harjoituksissa yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Ninja- ja Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä.

Satuvoimistelu  Ikäryhmä 3-4v.

Satuvoimistelussa liikutaan leikkien, mielikuvien ja musiikin innoittamana. Tunnilla harjoitellaan motorisia perustaitoja leikin varjolla. Koordinaatio ja tasapaino kehittyvät temppuradoilla. Kauden aikana myös erilaiset liikuntavälineet tulevat tutuiksi. Satuvoimistelussa harjoitellaan ryhmässä liikkumisen perustaitoja.  Lapsi liikkuu tunneilla ammattitaitoisten ja koulutettujen ohjaajien opastuksella. Tunnilla on aina kaksi ohjaajaa. 

Akrogym Ikäryhmät 5-6v ja yli 7v- koululaiset
Tunneilla harjoitellaan voimistelun peruslajiliikkeitä sekä erilaisia ketteryys- ja akrobatialiikkeitä, samalla kehitetään vartalon voimaa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Harjoitukset sisältävät monipuolisesti liikuntaleikkejä sekä liikkuvuus -ja lihaskunto harjoittelua. Jokaisella on mahdollisuus osallistua, harjoitella ja esiintyä omista lähtökohdistaan, aikaisempaa voimistelukokemusta ei tarvita tunneille osallistumiseen.

Dance kids
Ikäryhmä 4-6v. tytöt ja pojat
Dance kids-tunti on suunnattu tanssista innostuneille lapsille. Lapset liikkuvat ammattitaitoisten ja koulutettujen ohjaajien opastuksella leikinomaisesti tanssin perusteita harjoitellen.
Tunnit sisältävät tekniikkaharjoituksia, musiikkiliikuntaa ja -leikkejä sekä koreografisia askelsarjoja lasten ikä huomioiden. Tunnin tavoitteena on kehittää motorisia taitoja, rytmitajua, lihaskuntoa sekä kehonhallintaa, tärkeitä sosiaalisia- ja ryhmätyötaitoja unohtamatta. Tunnilla liikutaan iloisin mielin ja lapsia kuunnellen!

Dance kids – Ministarat
Ikäryhmä 4-6v. tytöt ja pojat
Dance kids- ministarat on itseilmaisutanssitunti 4-6 -vuotiaille tytöille ja pojille. Tunnilla kehitetään itseluottamusta ja itseilmaisua tanssin avulla. Tunneilla on luvassa naurua ja hyvää mieltä. Siellä opetellaan yhdessä kuuntelemaan musiikkia ja seuraamaan sitä sydämellä. Tuodaan lapsen parhaita puolia esiin tanssimalla ja nauttimalla musiikin voimasta. Huomioidaan lasten omat tanssityylit ja kannustetaan jokaista olemaan oma itsensä. Tunnit rakennetaan yhdessä lasten kanssa, kuunnellen lasten tanssitoiveita sekä -ideoita ja toteutetaan niitä mahdollisuuksien mukaan. Tunneilla opitaan erilaisia tanssiliikkeitä ja lyhyitä koreografioita, joiden avulla saadaan itseluottamusta ja onnistumisen elämyksiä.  Annetaan lapsen loistaa omana itsenään omalla tyylillään! Energinen ja leikkisä tanssitunti, joka antaa lapsille hyvää mieltä ja itseluottamusta.

 

Dance junior
Ikäryhmä -v 7-10 tytöt ja pojat
Dance junior -tunti on lasten tanssitunti, jolla tutustutaan eri tansseihin, otetaan vaikutteita eri tanssityyleistä ja harjoitellaan koreografisia askelsarjoja.  Tavoitteena on oppia tanssin perustaitoja sekä samalla kehittää lihaskuntoa ja kehonhallintaa. Opitaan yhdessä uusia asioita ja koetaan tekemisen iloa!
Tunnit koostuvat alkulämmittelyistä, tekniikkasarjoista, salin poikki liikkuvista harjoitteista ja koreografioiden harjoittelusta.

Showtanssi Ikäryhmä Yli 8v-

Monipuolinen tanssitunti, jossa tanssitaan eri tyylisten musiikkien mukaan. Tunnilla käydään läpi showtanssin alkeita. Lajissa tärkeää on näyttävyys ja esiintyminen. Tunneilla harjoitellaan sekä ilmaisua että tanssitekniikkaa, kuten hyppyjä ja piruetteja. Tunnilla harjoitellaan lämmittelyn lisäksi liikkeitä salin poikki ja heittäydytään tanssisarjoihin iloisella mielellä. Ryhmä esiintyy seuran joulu ja kevätnäytöksessä